SEVEN MONTHS IN

Hei alle sammen,

Nå er det fryktelig lenge siden jeg har logget inn på bloggen og lenge siden jeg har snakket med dere. De siste månedene har vært stressfylt, men jeg koser meg hver eneste dag. Siden sist jeg snakket med dere er det ekstremt mye som har skjedd, selvom det ikke er så mye som har endret seg. Elsker det faktum at jeg våkner hver eneste morgen med et smil om munnen og en følelse av at livet faller litt på plass. Jeg skal ærlig innrømme at selvom New York har vært drømmen min så lenge jeg kan huske, er det alltid litt skummelt å skulle hive seg ut i det med livets lyst. Men jeg er ekstremt takknemlig og stolt over meg selv for at jeg gjorde det, og for at jeg gjør det så bra som jeg gjør det. Jeg merker veldig godt på meg selv hvor viktig det er å rose seg selv for de tingene man gjør bra, for det er så utrolig lett å ta seg selv forgitt og, rett og slett drukne i alt som skjer rundt deg.

 
55849383_987549428121640_5924393285836603392_n.jpg
55924225_316479382319745_7626708109091667968_n.jpg

Dagene i storbyen går for det meste til jobb og skole, men innimellom her og der er det selvfølgelig mye kos. De siste ukene har det vært ekstremt mye som har skjedd på skolen, med tanke på at det nå nærmer seg slutten på andre semester. Det er helt sykt å se tilbake på de siste syv månedene, og bare det faktum at det faktisk har gått syv måneder er helt vilt. Tiden flyr unna, at jeg ofte må sette meg ned, puste og nyte her jeg er i dag. Om under to uker sitter jeg på flyet til Norge for en liten ferie. Det er en ferie jeg virkelig har gledet meg til lenge, for dette semesteret har virkelig vært tøft, og for å si det mildt har det satt meg skikkelig på prøve. Det har vært 13 timers skoledager, jobb, møter og eventer hver eneste dag. Så jeg kjenner at det skal bli ekstremt deilig å komme hjem og slappe helt av. Jeg trenger virkelig en ferie der jeg bare kan slappe av og ikke gjøre stort mye. På den andre siden, så tror jeg at jeg kommer til å savne storbylivet og New York relativt fort. Det er noe med New York som bare alltid “leave you hanging for more”. Men denne ferien skal nytes og den er velfortjent etter så mye hardt arbeid som er tilbakelagt de siste 3 månedene.

 
56242646_266464860901336_2378967284149387264_n.jpg

THINKING ABOUT THE FUTURE

// New York time 19.37

Hei alle sammen,
Da var nok en lørdag snart unnagjort. I dag har vi tatt det relativt rolig og kun hvert ute en tur i Bryant Park. Når det er sagt, så er Bryant Park uten tvil mitt favoritt sted i NY at the moment. De har nemlig satt opp Bryant Park Winter Village. Med skøytebane, masse spisesteder og mange små boder. Jeg får så utrolig julefølelse hver gang jeg er der, noe som egentlig er helt greit fordi julen er det beste jeg vet. Resten av kvelden skal jeg og to andre ned på favorittrestauranten - 44 & X. Det er en restaurant jeg er helt sikker på at vi har vært på tjue ganger siden vi flyttet hit, men det er uten tvil favoritten når det kommer til både frokost, brunch, middag og drinker. For ikke å glemme, så er 44 & X naboen vår, for den ligger rett utenfor døra.

thinkingaboutthefutureedit.jpg

I det siste har jeg også begynt å tenke litt på fremtiden og hva jeg vil gjøre etter jeg er ferdig på studiet jeg går på nå. En ting som hvertfall er helt sikkert er at jeg aldri vil forlate New York. Det er en by som har så mange muligheter og utrolig mange andre bra skoler der jeg kan fortsette utdanningen og ta en master. Forrige helg var jeg Mia og våres fantastiske megler i Harlem, og der ligger Columbia University. Columbia er en skole jeg har drømt om å gå på i mange år og for å være helt ærlig har jeg alltid tenkt at det kun skulle forbli en drøm. Ettersom jeg akkurat har begynt på Berkeley College og kun er på mitt første semester, har jeg begynt å tenke på fremtiden og hva jeg skal gjøre etter studiet mitt på Berkeley er over. Det er kanskje rart at jeg har begynt å tenke på det allerede, men herregud som tiden flyr. Kan ikke tro at jeg snart har bodd her i tre måneder. Det er ikke til å legge skjul på at når jeg sto utenfor Columbia, tenkte jeg med meg selv at “her vil jeg gå”. Columbia er en IVY leage skole, som vil si at det er en skole det er vanskelig å komme inn på og en skole som bærer mye respekt ved navnet sitt. Med det følger også en stor prislapp, men spør du meg - så kan man aldri sette en prislapp på utdanning og opplevelser.

Untitled-1.jpg

// Anette

LOOKING THROUGH THE WINDOW

// New York time 19.59

Etter noen hektiske uker med både skole, trøbbel med leiligheten og masse gode kvelder med gjengen er det godt å endelig tune-in på bloggen igjen. Det er utrolig mye som skjer om dagen at jeg nesten ikke helt klarer å henge med. Selvom det er akkurat slik jeg elsker og ønsker at hverdagen skal være, blir det litt lite med tid til å gjøre andre ting. Med skolearbeid hver dag, internship tre dager i uken og alle timene som blir brukt til å utforske denne fantastiske byen, så er det ikke mye igjen av døgnet. Jeg er fortsatt i tilvenningsfasen, men jeg begynner endelig å få litt rutiner i hverdagen, noe som er veldig deilig. Når det er sagt, syntes jeg det er veldig deilig at ingen dager er like, uansett om jeg har det samme på agendaen, så er ingen dager helt like. love it

windowcollage.jpg
sadfghj.jpg

Som jeg sa, så har jeg også fått meg et internship der jeg stor koser meg. Internship er noe som er veldig vanlig i storbyen og for dere som ikke vet hva et internship er, så er det kort fortalt en ubetalt jobb. Dette internshipet er med Brooklyn Fashion Incubator og der jobber jeg som assistent for to helt fantastiske mennesker som grunnla og driver bedriften. På skolen er det sånn at iløpet av tiden din som student, må du ha et internship, men det er ikke før siste året. Så dette internshipet er egentlig kun for å få masse erfaring. Nå som det endelig er fredag, skal jeg og min kjære roommate - Emilie, bestille take-out, lage kakao og se film. Denne helgen er noe jeg har gledet meg til i flere uker, for på søndager kommer min bestevenninne Ane på besøk. Ååå som jeg gleder meg!

// Anette

5 THINGS I WANNA DO IN OCTOBER

// New York time 21.00

design_uten_navn-2018448-4-1539218384179.jpg

Endelig var Oktober her igjen, min favorittmåned. Dette året er oktober helt spesielt, nettopp fordi jeg er i New York. Jeg husker for et par år siden, da satt jeg å scrollet gjennom hundrevis av bilder på weheartit av høsten i New York. Surrealistisk nok, sitter jeg her i dag, i favoritt byen, i Oktober måned. Mer kan jeg faktisk ikke be om. Akkurat nå gleder jeg meg bare til at tempraturen dropper, kåpene kommer ut av skapet og bladene endrer farger, ååå som jeg gleder meg.

just_a_walk_through_central_park1_2-2018448-4-1539218401582.jpg

♥ Farge håret  er alltid noe jeg får lyst til så fort bladene på trærne endres. Dette året var intet unntak. Jeg får alltid så lyst å farge håret litt mørkere, litt mer høst. Jeg har hatt brunt hår mange ganger før, og jeg ville tørre å påstå at alle blir litt lei hårfarge og hår generelt - og det er jo så deilig med litt forandring. 

♥ Ha med meg kamera overalt hvor enn jeg går. Jeg lever trossalt i den fineste byen i verden, og det faktum at høsten er rett rundt hjørnet for å gjøre byen enda kosligere gjør meg genuint happy, i tillegg til at byen blir det perfekte objektet for bilder. Jeg er jo en skikkelig høst person og skikkelig New York person, så bedre kan det egentlig ikke bli. 

♥ Bok + Pumpkin spise latte + central park. Dette er noe jeg alltid har drømt å gjøre. Bare ta med meg en kaffe og en bok, å sette meg i parken å lese, nyte og kose meg. Jeg har så mange bøker jeg har lyst å lese og pumpkin spice latten på starbucks er kun i salg på høsten! My favorite coffee

♥ Harry Potter Marathon, jeg husker at på fjorårets oktober spalte så skrev jeg også at jeg hadde så lyst å ha Harry Potter marathon. Dette året har jeg intet annet valg, fordi min kjære roommate Mia, er verden største Harry Potter fan. Etter å ha sett ett par filmer de siste ukene, gleder jeg meg til resten av filmene. 

♥ Ta meg et bad, denne høres sikkert super rar og random ut, men i leiligheten min har jeg nemlig (endelig) fått badekar. Noe jeg har savnet helt siden vi fjernet det hjemme for mange år tilbake. Jeg elsker å komme hjem etter en lang dag og bare legge meg i et varmt bad med en bobblete bathbomb.

A STROLL THORUGH THE PARK

 // New York time 11.31

Er det rart jeg elsker denne byen?. Hver gang jeg er i central park, enten det er for en gåtur eller bare en lunsj, blir jeg like amazed over hvor fantastisk denne parken er. Jeg setter kanskje enda mer pris på parken nå som jeg bor her. For det er ikke til å legge skjul på at Manhattan kan bli mye en gang iblandt, derfor er det så deilig å ha en central park, der man bare kan koble litt av. Den er også full av kjærlighet, bare de få timene vi var i parken var det flere frierier og bryllupsfotograferinger, ååå det er så koselig

skjermbilde_2018_09_22_kl-2018448-1-1537716691105.jpg
just a walk through central park1.png
skjermbilde_2018_09_22_kl-2018448-1-1537716719041.jpg

I går var det en god lunsj i parken som sto på agendaen. Det jeg elsker mest av alt - er det å ha muligheten til å kjøpe mat og ta med seg hvor som helst. Enten det er til parken, langs vannet eller bare på en benk. Selvfølgelig er central park en av favorittene, for den utsikten er intet annet enn breathtaking. En annen fin ting er at alle benkene i parken er gravert med hver sin quote fra viktige og historiske personer gjennom tidene. På en måte gjør det parken så mye mer personlig og intim. 

MYE Å TENKE PÅ

Hei alle sammen. 
Nå er det en god stund jeg har tittet innom bloggen, det er igrunn kun fordi at jeg har ekstremt mye å tenke på om dagen. Ikke minst jobber jeg omtrent syv dager i uken, i håp om å få inn mest mulig penger til jeg flytter neste måned. De siste ukene har både tankene og følelsene tatt litt overhånd. Jeg merker at det tærer på både fysisk og psykisk når det kommer til tanken på å flytte. Jeg gleder meg selvfølgelig mer enn noe annet, men det er rart hvordan store forandringer endrer hverdagen - og jeg står ovenfor den største forandringen hittil i livet mitt. I helgen som var hadde jeg invitert mine nærmeste venner på en liten "goodbye-party", noe som var veldig hyggelig. Det er jo også noe jeg har gått rundt å tenkt på den siste tiden. Det er liksom noe rart med det å skulle reise fra alt og alle - selvom vi alle går hver vår vei. 

 
bw_1.jpg
 

Som sagt er det også mye jobbing om dagen - noe som jeg elsker, men det tærer selvfølgelig på energinivået det også. Jeg syntes det er så deilig å endelig ha fått en rutine på jobbingen, nå som jeg jobber så mye. Jeg hadde noen dager fri og tenkte med meg selv "hvordan skal jeg fylle dagen i dag", hehe. Som dere skjønner er det mye tanker og mye følelser om dagen, men det er noe jeg føler bare er en del av hele "flytte bort"-perioden. Ellers er det ikke mye annet å fortelle eller dele.

Bortsett fra at det selvfølgelig er mye som skjer oppi hode om dagen så har jeg det så bra. Jeg nyter hver eneste dag med både venner og familien, og jeg er stadig ute på nye eventyr og finner på mye sprell. De som kjenner meg, vet at jeg er et klisje-menneske uten like, så dagens klisje er man blir ikke mer lykkelig enn hva man gjør det til selv - og nå er jeg mega lykkelig. Håper alle sammen har kost seg på ferie - og til dere som skal på ferie nå de nærmeste dagene - kos dere super masse og njut!