DET ER TIL Å GRÅTE AV

Hei alle sammen! 
Det er nok mange av mine lesere som allerede har fått med seg denne nyheten, men jeg får stadig spørsmål om diverse. For dere som ikke har fått det med dere - jeg har kommet inn på skole i New York og flytter ned i august 2018. Dette er noe jeg har drømt om så lenge jeg kan huske og jeg kan virkelig ikke tro at jeg faktisk har kommet inn på drømmelinjen i drømmebyen. Som jeg sa er dette noe jeg har drømt om i flere år, jeg klarer nesten ikke vente. De siste ukene har vært fulle med masse hyggelig gratulasjoner og to intervjuer - dette er bare super gøy. Jeg ble intervjuet av en på skolen og Romerikes Blad, det var jo selvfølgelig veldig stas. Men, jeg tenkte jeg skulle skrive dette innlegget der jeg svarer på litt spørsmål rundt akkurat dette. Om det er noe du lurer på som jeg ikke svarer på, er det bare å sende meg en melding. 
 

Facetune_04-05-2018-12-43-12.jpg
newyork.jpg

Hva skal du studere? 
Jeg skal ta en bachelor i Fashion Merchandising and Management på Berkley College i New York. 

Hvor lenge skal du bo i New York? 
utdanningen min tar totalt fire år, så jeg skal bo der fra 2018 til 2022

Hvordan skal du finansiere det? 
lånekassen!! De er virkelig alle studenters bestevenn. Hadde det ikke vært for lånekassen hadde jeg aldri i livet klart å få det til. Skolen koster en del, i tillegg til at jeg må bo og spise (selvfølgelig) når jeg er der. Jeg får ikke tilstrekkelig med pengene jeg trenger, så denne sommeren blir det beinhard jobbing slik at jeg får tjent opp en del penger jeg skal ha med meg nedover. 

Hvorfor har du valgt Berkley College? 
Det var faktisk egentlig ikke her jeg ønsket å studere, men på FIT (fashion institute of technology), men da jeg var i New York i februar var jeg innom Berkley College og snakket med en som jobbet der og verdens søteste svensk student. Jeg falt rett og slett pladask for skolen. Berkley College er også en skole som fokuserer på at studentene skal komme opp og ut i verden. De fokuserer veldig på veien videre etter du er ferdig, noe som er veldig viktig for meg da det jeg skal studere og det yrket jeg vil inn i er beintøft. 
 

Hvordan skal du bo? 
Dette er noe jeg er litt usikker på. Det er vanskelig å finne seg leilighet i New York når du ikke er statsborger eller kjenner noen, men jeg og to andre jenter fra Norge driver å finner oss leilighet. Det er hvertfall noe som er i boks, det er roomies. 
 

Hvordan klarte du å komme inn som Honors student? 
Å komme inn på Berkley i seg selv vil jeg si er vanskelig. Nå blir det også vanskelig for meg å si hva som skal til, fordi jeg kun har meg selv å ta utgangspunkt i, men med tanke på antall plasser og antall søkere vil jeg tro det er litt vanskelig. Jeg har vært så heldig at jeg har blitt tatt ut som Honors student, eller æresstudent. Dette får jeg stadig spørsmål rundt. For å komme inn på æresstudent må du ha gode karakterer, skrive et essay om deg selv der du rett og slett skryter deg selv opp i skyene. Dette er jo noe vi i Norge kanskje ikke er så flinke til, og dette essayet slet jeg skikkelig med. Jeg syntes det var super vanskelig og brukte lang tid på det. Det jeg hovedsaklig vektla var at det var viktig for meg å få frem at Berkley ikke var en drøm, men et mål. En drøm er noe man ofte assosierer med noe uoppnålig, men et mål er noe man jobber frem mot og vil oppnå. Når det kommer til karakterer er det også litt vanskelig for meg å svare hundre prosent, da jeg kun har meg selv å gå ut ifra. Karaktermessig hadde jeg et snitt på 5,3. 
 

Om det er noen som har noen spørsmål rundt dette (eller hva som helst annet) legg gjerne igjen en kommentar eller trykk på "contact" nederst på bloggen så skal jeg svare så fort og godt jeg kan.